Biorezonans Terapisi ve Gıda Alerjisi Testi

Alerjiler sadece sinir bozucu ve rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı durumlarda son derece tehlikeli ve hatta yaşamı tehdit edici de olabilir. Bazı kişilerin hiçbir alerjisi olmasa da birden fazla alerjiden muzdarip olan birçok insan vardır. Alerjiler çok sayıda insanı etkiler. Amerikan Alerji, Astım ve İmmünoloji Koleji’ne göre Amerikalı çocukların yaklaşık %6’sı ve Amerikalı yetişkinlerin %4’ü bir tür alerjiden etkilenmektedir. Özellikle gıda alerjileri nispeten yaygındır ve kişi en sevdiği yiyeceklerden bazılarına karşı aniden alerjik reaksiyonlar yaşamaya başladığında kişinin hayatı üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahip olabilir.

Besin alerjisi her an gelişebilir ve kişi hemen hemen her tür besine karşı alerjik reaksiyon yaşayabilir. Bu reaksiyon, kişi bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesine neden olan bir şey tükettiğinde ortaya çıkar. Bağışıklık sistemleri aşırı tepki gösterdiğinde, tüketilen gıdada bulunan bazı parçacıkları patojenik madde olarak ele alır; Böylece vücudun bu “sahte patojenlere” karşı korunmasına yardımcı olacak belirli türde kimyasallar gönderilir.

En Yaygın Gıda Alerjileri

İnsanlar hemen hemen tüm gıdalara alerjisi olabilir. Bazı insanlar bir gün belirli bir yiyecek türünü yiyebilir ve yedikten sonra kendilerini mükemmel hissedebilir, ancak bir dahaki sefere o belirli yiyecek türünü yediklerinde alerjik reaksiyon yaşayabilirler. Diğerlerine göre çok daha yaygın olduğu düşünülen bazı gıda alerjileri vardır.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre , kaydedilen tüm gıda alerjilerinin yaklaşık %90’ı, sekiz belirli gıda türünden birinden kaynaklanmaktadır. Böyle bir reaksiyonun yaşandığı çoğu durumda alerjik reaksiyonlara neden olduğu görülen bu belirli gıda türleri arasında yumurta, kabuklu deniz ürünleri, ağaç yemişleri, yer fıstığı, süt, soya, buğday ve balık yer alır.

Besin Alerjilerinin Belirtileri

Gıda alerjileri söz konusu olduğunda hangi semptomlara dikkat edilmesi gerektiğini bilmek önemlidir. Böyle bir alerjik reaksiyonu başlar başlamaz durdurmak, kişinin potansiyel olarak yaşamı tehdit eden semptomlardan kaçınmasına yardımcı olabilir. Ayrıca bazı belirtilerin hafif, bazılarının ise daha şiddetli olarak değerlendirildiğini de belirtmek gerekir. Hafif ve şiddetli semptomların nasıl ayırt edileceğini bilmek, duruma en uygun tedavi yönteminin bilinmesi açısından önemlidir.

FARE’ye (Gıda Alerjisi Araştırma ve Eğitimi) göre , gıdaya karşı hafif ila orta dereceli bir alerjik reaksiyona işaret eden bazı yaygın semptomlar genellikle iltihaplanma ve kızarıklığın eşlik ettiği ciltte gelişen kaşıntılı bölgelerden oluşabilen kurdeşenleri içerir. Gıda alerjisi yaşandığında göz ve ağız çevresindeki deri sıklıkla kırmızılaşır. Kulak kanalı veya ağız kaşınabilir ve kişi hapşırmaya başlayabilir, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı yaşayabilir.

Bazı durumlarda kişinin ağzında tuhaf bir tat hissedilebilir. Bir kişinin mide ağrısı yaşadığı durumlar da vardır. Bulantı ve kusma da gıdaya karşı alerjik reaksiyonun yaygın belirtileridir.

Anafilaksi Nedir?

Bazı durumlarda belirli yiyecek türlerine karşı daha şiddetli alerjik reaksiyon yaşanabilir. Tedavi edilmediği takdirde durum hayatı tehdit edici hale gelebilir. Bu reaksiyona anafilaksi denir ve hemen tedavi edilmezse ölüme yol açabilir. Dikkat edilmesi gereken belirtiler arasında yutma güçlüğü, düzgün nefes alamama, kan basıncında hızlı düşüş, bayılma ve ani güçsüzlük, zayıf nabız, göğüs ağrısı ve bilinç kaybı sayılabilir.

Gıda Alerjileri Nasıl Test Edilir?

Besin alerjileri farklı yöntemlerle test edilebilir. Bir kişi doktorunu ziyaret ettiğinde doktor, hastanın alerjisi olan belirli gıdaları ve parçacıkları daha iyi belirlemek için bir alerji testi isteyebilir. Daha sonra alerji testinin test sırasında listelediği gıdalardan uzak durmak da dahil olmak üzere uygun tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Temel bir cilt testi genellikle gıda alerjilerini test etmek için tercih edilen yöntemdir. Böyle bir test sırasında hastanın cildine küçük damlalar damlatılacaktır. Hastanın hangi gıdalara alerjisi olabileceğinin belirlenmesi için ayrıca deriye iğne batırılacak ve yaklaşık 20 dakikalık bir sürenin geçmesi gerekecek. Belirli noktalarda şişlikler oluşuyorsa bu, hastanın o bölgelerde test edilen belirli gıda türlerine alerjisi olduğu anlamına gelir. Daha fazla analiz gerekmesi durumunda bazen cilt testine ek olarak ek kan testleri de istenebilir.

Gıda Alerjisi Testinde Biorezonans Terapisi Nasıl Kullanılır?

Her ne kadar en temel gıda alerjisi testi güvenli ve acı verici olmasa da, derinin iğnelenmesinin gerekli olması pek çok kişi için kesinlikle hoş bir durum değildir. Bu nedenle gıda alerjisi olan kişiler sıklıkla alerjilerini test etmek için alternatif yöntemler ararlar. Biorezonans terapisi genellikle tercih edilen bir alternatif yöntemdir ve kişinin alerjik reaksiyonlar yaşayabileceği belirli gıdalar için güvenli ve çok daha az invazif bir test yöntemi sunar.

Biorezonans terapisi ile test sırasında kullanılan BICOM cihazına belirli gıdaların elektromanyetik dalgaları programlanıyor. Daha sonra hastadan bir DNA örneği alınır ve daha sonra toplanan DNA örneğine farklı elektromanyetik dalgalar yayılır. BICOM cihazı, uygulayıcıya, DNA örneğinin kendisine gönderilen elektromanyetik dalgalara nasıl tepki verdiğine ilişkin bilgi sağlar. Bu, uygulayıcıya vücudun hassasiyet gösterdiği belirli gıda türleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Bir reaksiyon ne kadar ciddi olursa, hastanın söz konusu gıda türüne karşı daha şiddetli bir reaksiyon yaşama şansı da o kadar yüksek olur. Bu bilgi daha sonra hastaya vücudunun hangi gıdalara duyarlı olduğu ve hangi gıdalara alerjisi olabileceği konusunda kapsamlı bir genel bakış sağlamak için kullanılır.

Çözüm

Besin alerjisi yaşamak birçok insanın yüzleşmek zorunda olduğu bir sorundur. Çoğu durumda, farklı türde yiyeceklerle alerjik reaksiyon yaşanabilir ve bu yiyeceklerin tümünün kişinin diyetinden çıkarılması, belirli bir kişinin kullanabileceği seçeneklerde önemli bir kısıtlamaya neden olacaksa sorunlu hale gelebilir. Ancak alerji testiyle daha derin bir teşhis konulabilir; böylece kişinin hangi gıdalara alerjisi olduğu açıklanır veya belirli maddeler belirlenir. Gıda alerjisi testine yönelik geleneksel yöntemler bazı insanlara biraz müdahaleci görünse de, biorezonans terapisi hiçbir şekilde müdahaleci olmayan daha güvenli, daha kullanışlı bir yol sunar.

Yorum Yaz